Cine sapă groapa altuia cade singur in ea…

67702d77-72ad-4767-9d92-4557ab766565-599-00000116a16a6bc0_tmp.jpg

Știm cu toții ca fiecare om își creează singur viitorul. Și-l planifica după plăcerile și înclinațiile lui, după pasiuni. Ne „proiectam” totul așa cum ne dorim.

Dar, uneori, in aceste planificări apar și mici obstacole… anumiți oameni care îți vor sta in cale sau anumite examene, etc. Iar tu, ce ar trebui sa faci ca sa scapi? Pur și simplu, te gândești sa „le pui o capcana”, sa ii păcălești sau sa trișezi… in acest fel îți sapi singur o groapa…. îți faci rău singur, căci:

 -„Cine sapa groapa altuia cade singur in ea.”-

Un proverb pe care putini oameni nu îl știu. Iar cei care îl știu, știu și semnificatia acestuia. Ei stiu ca se referă la omul care face rău altcuiva își poate face rău singur, o posibila „răzbunare”, ca sa zic așa, de unde și expresia „roata se întoarce”; făcând rău cuiva, mai târziu ți se va întâmpla ceva rău și ție, aici având alta expresie, și aceasta fiind „nimic nu se lasă nerăsplătit”, referindu-ma la rândurile de mai sus, și cum, dacă faci rău cuiva, „roata ți se întoarce”, și nu vei rămâne nerăsplătit, adică ti se vor întâmpla lucruri rele și ție.

Probabil ca ați mai citit aceste rânduri și in alte părți, dar am vrut sa subliniez și eu acest fapt, sa îl am și eu aici pe site-ul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *