Tu si ceilalti, putin si despre mine

Iata-ma din nou aici, facand ceea ce ma face sa ma simt libera. Facand ceea ce ma face sa simt ca pot fi oriunde in lume, doar daca vreau.

Sunt o persoana sensibila uneori, suparacioasa alteori. Dar sunt eu. Si am prieteni care ma accepta asa cum sunt si am prieteni care nu o fac. De fapt, aceia iti mai sunt prieteni? Uneori, cam mereu mai bine zis, imi pasa prea mult de parerea celorlati, lasandu-i sa ma modeleze dupa bunul lor plac. Uitand ceea ce imi place si ceea ce ma facea sa fiu eu. Pentru ca in ultimul timp, „fizicul a ajuns sa valoreze mai mult deact sufletul…”. Asa ca noi, grabiti sa fim „la moda” uitam de toate lucrulie care ne faceau fericiti candva, care ne dadeau o stare de bucurie si care ne descriau. Uitam de ele si alergam dupa altele care doar sunt la moda. Atat. Dar daca o luam asa, de ce vrea lumea sa fie la moda? Parerea mea este pentru ca ceilalti oamenii sa nu rada de ei, pentru ca sunt altfel, pentru ca sunt diferiti, ciudati. Dar e vreo problema in a fi diferit? Nu!! Doar ca noua ne pasa prea mult de parerea celolrlati. Ne este frica sa nu fim batjocoriti ori barfiti. Si ca veni vorba de barfa… Barfa ce inseamna mai exact? Ei bine, eu o consider uneori ca o razbunare, alte ori ca invidie si exemplele continua. Poti barfi pe cineva din invidie, ori ca o razbunare – sa impartasesti secretele sale cu alte persoane.

Sunt sigura ca faci parte macar dintr-un grup. Te simti exclus? Ori esti in centrul atentiei? Sau poate esti in centrul atentiei si nu mai vrei, si vice versa. Am adus la discutie vorba de grupuri deoarece si eu fac parte din multe. In altele ma simt exclusa, in altele sunt in centrul atentiei. Legat de grup, ele in majoritate au nevoie de un lider. Nu? Ei bine, eu am un defect (pe care altii il numesc calitate, desi eu nu cred asta): sa imi doresc sa fiu lidera mereu. Stiu, stiu, doar copiii mici vor asta, sa fie mereu in centrul atentiei.. dar ce? Liderii sunt doar copii mici? Nu. Lideri pot fi si adulti. Si unii adulti isi doresc sa fie lideri. Si bineinteles ca lideri nu pot fi toti. Trebuie sa stii cum sa te comporti cu ceilalti si sa ai puterea de a-i organiza.

Trecem la un cu totul alt subiect: prietenii adevarati, prietenii falsi, mastile pe care ei le poarta si comportamentul lor fata de tine. Ei bine, pentru a-ti da seama daca un prieten iti este adevarat sau fals, tine de tine. Tine de faptul cum se comporta si cum vorbesc cu tine. Pot purta masti. Sunt foarte periculoase. Si mastile, si oamenii care le poarta. Intr-o secunda iti pot deveni de la prieteni dusmani. Oricat de mic ar fi lucrul rau pe are l-ai facut impotriva lor, nu te poti astepta la ce urmeaza sa iti faca. Pot sari direct in spatele tau sa te injunghie cu un cutit, ori o pot face discret, luandu-te in brate si strecurand cutitul usor pe langa tine, apoi infigandu-l aspru si dureros. Asa ca ai grija ce faci cu acest tip de oameni. Niciodata sa nu iti pui toata increderea in ei, degeaba. Toate secretele tale se vor afla imediat, dar daca cumva indraznesti sa le dezvalui tu un secret de al lor… Aici cred ca pot bine sa introduc expresia „Am inceput sa ma comport cu oamenii exact asa cum se comporta ei cu mine. Ce sa vezi! S-au suparat!”.

Ma bucur ca pot impartasi aici totul cu voi si ca pot sa ma simt libera. Sub nume anonim sau nu, tot eu sunt, am fost si voi ramane. Momentan, un copil. Un copil cu visuri diferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *