Visul unei balerine

balance-balerina-ballerina-ballet-cute-Favim.com-325549

Doar ma uitam la un poster cu o balerina. Si mi-a trecut prin minte: cum este viata unei balerine profesioniste…
Era dimineata. Anna, o fata de 18 ani, o balerina. Visa sa ajunga o ,,BALERINA PROFESIONISTA”.
Se pregatea pentru un turneu de balet: ,,One step, one passion – a passion, a dance”, care avea loc in Franta, la Paris. Un loc minunat de pe aceasta lume. Era ultima zi de repetitie, caci, maine trebuia sa plece. Deoarece, trebuia sa fie acolo cu o zi inainte, sa mearga la sedinta tehnica alaturi de colegii ei, din trupa din care facea parte.
Avea un avans fata de colegii sai: pe langa dansul trupei, la care participau toti dansatorii, avea si un SOLO, doar al ei. In afara de colega ei care sta in spate si reprezinta soarele, ea este SINGURA de pe scena. Dansul ei reprezinta o lupta intre SOARE si LUNA, ea fiind luna. Dar soarele doar stand pe loc, jucandu-si rolul. Aceasta lupta este castigata de luna, fiind mai gratioasa si frumoasa. De asta, ea are o mare TEAMA. Isi doreste foarte mult sa danseze, sa paseasca si sa simta ca plutese printre nori, nori roz plini de muzica si gratie. Dar, ii este frica. Ii este frica de greseala pe care o face. Daca ceilalti vor rade de ea, sau daca va fi descalificata. Nu i-ar placea asta.
—————————————-
-Plec! Plec! Mama, tata, plec! La Paris! Se intampla cu adevarat! Imi implinesc inca un vis! Urc inca o treapta! Una care poate disparea daca nu o ,,lustruiesti”… (uitandu-se in jos) Dar am urcat-o! Se pare ca am lustruit-o destul incat sa pot trece la urmatoarea! Tot urcand, ajungand la USA. USA destinului. Cea care te indruma acolo unde ti-ai dorit toata viata!
-Ai dreptate! Dar, nu vei ajunge la timp la aeroport daca mai stai mult aici! Fugi!
-V-am pupat! Sper sa iasa totul asa cum mi-am DORIT. La revedere!
Si a plecat. In avion, simtea ca totul era un vis. Uitandu-se pe geam, vede ca este asa cum isi doreste. Doar ca norii nu sunt roz. Dar, este MINUNAT!
Vocea stuardezei (din avion)
-Ati ajuns cu bine in Franta, Paris. Va rugam sa va puneti centurile pentru aterizare. Sejur placut!-
-Este incredibil! Suntem aici! spuse Anna.
-Si daca vei intoarce capul la 90 de grade spre vest, vei vedea Turnul Eiffel! spuse Vanessa (o colega de a Annei)
-Splendind!
Trecuse prima zi. A venit si ,,Ziua concursului”. Anna se indreapta spre dulap. Il deschide si intinde mana spre costum. Este atat de frumos! Este alb, cu un tutu din dantela crem. Il imbraca. Isi pune pluoverul peste. Isi ia ghiozdanul si pleaca. Merge spre ,,Golden Hall”, sala unde se tinea concursul.
A ajuns. Dupa 3 momente este randul dansului in grup. Fuge spre cabina ei. Isi lasa ghiozdanul pe scaun si isi scoate poantele. Sunt crem-rozaliu. Parca erau niste poante ale unei BALERINE PROFESIONISTE. Si chiar asa erau.
A urcat pe scena. Dupa ce a dansat primul dans, a urmat SOLO-ul. Inainte sa inceapa, Vanessa, prietena ei a alergat spre ea si i-a spus:
,,Stiu ca poti sa o faci. Doar inchide ochii si gandeste-te la ceva frumos care ai vrea sa ti-se intample. Sa simti ca plutesti si ca simti ca nu mai esti pe sol. Doar urca pe scena si fii TU INSATI! Fii cea mai buna!”
Si a fost asa cum si-a dorit: a dansat, a pasit si a simtit ca plutese printre nori, nori roz plini de muzica si gratie. A obtinut locul 1. A primit si o sansa de la un sponsor: un turneu de 3 luni, cu 45 de spectacole.
-Suna incantator! Cu siuranta voi accepta! a rostit Anna, BALERINA PROFESIONISTA.
A urcat din nou pe scena. De data asta, tinand in mana trofeul ,,One step, one passion – a passion, a dance” si avand un zambet stralucitor si cald.
Gata. Deja a ajuns la punctul de a deschide USA. S-a intamplat. Visul e realitatea acum, dupa multa munca. Este deja o BALERINA PROFESIONISTA.

,,Munceste ca sa poti urca treapta urmatoare. Dupa ce ai urcat-o, ai incredere in tine ca sa poti deschide si USA destinului. Dupa ce ai deschis-o, deja ti-ai indeplinit visul. Acum e realitate. De aici, totul decurge asa cum ti-ai propus in timp ce ai urcat treptele. In timp ce ti-ai creeat VIITORUL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *